Σελίδες

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΦΣΑ αρση πιστωσης απο 1/3/12 Δελτιο τυπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


             Έχοντας ξεπεράσει τα όρια της υπομονής του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θεωρεί  σκόπιμο να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό ότι οι οφειλές των Ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία της Αττικής έχουν αγγίξει τα 137.769.995,7 εκ. ευρώ.
                Από το σύνολο των 137.769.995,7 εκ.ευρώ που οφείλονται, πάνω από 110 εκ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί από τα φαρμακεία στις φαρμακευτικές εταιρείες και την βιομηχανία που πλέον απαιτεί σχεδόν τοις μετρητοίς εξόφληση των φαρμάκων, αλλά και σε φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ στο Κράτος, το οποίο απαιτεί τις αντίστοιχες εισφορές άσχετα από το αν έχει καταβάλει τα αντίστοιχα ποσά στους φαρμακοποιούς ή όχι. Παράλληλα με τον παραλογισμό αυτό, τα κατασχετήρια πληθαίνουν με επικίνδυνο ρυθμό.
             Η κοινωνική πολιτική στις πλάτες των φαρμακοποιών θα πρέπει να λάβει ένα τέλος, καθώς το βάρος είναι πλέον δυσβάσταχτο. Ας το σηκώσουν λοιπόν αυτοί, οι οποίοι είναι πραγματικά υπεύθυνοι για αυτό.
             Ο φαρμακοποιός δεν μπορεί πλέον να πιστώνει το Κράτος, επειδή αυτό αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, αλλά ταυτόχρονα να καλείται να πληρώσει φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ για ποσά που δεν έχει εισπράξει.

Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι από 1/3/2012 σταματάμε την πίστωση στα παρακάτω ταμεία :
ΤΑΠ ΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΗΣΑΠ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ.

                Γνωρίζουμε στους αρμοδίους, ότι η οργή των ασφαλισμένων θα στραφεί πλέον προς αυτούς που είναι και πραγματικά υπεύθυνοι και όχι στους φαρμακοποιούς, που εδώ και πολύ καιρό είναι οι μόνοι που τους στηρίζουν με τα δικά τους χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: